skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcanı
- 500 gr kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz
- Başemel sos için
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı kaşar rendesi
- tuz, karabiber
Yapılışı : patlıcanları bir kaç yerinden delerek közleyin ( mikrodalga var ise 7,8 dakikada közleniyor ) yok ise ocağınızın kirlenmesini istemiyorsanız patlıcanlarınızı folyoya sararak közleyebilirsiniz.közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra limonlu suya koyarak kararmasını önleyin ,soğanı rendeleyin et ile karıştırıp tuzunu da ilave ettikten sonra en az 1 saat bekletin( akşamdan yaparsanız daha iyi olur ) bekleyen eti sıvı yağ ile birlikte ateşe koyup kavurun, 1,15 bardak suyu 1 kaşık salça ile karıştırıp ete ilave edin ardından domatesi,tuzunu koyup kaynamaya bırakın etler ( yumuşayıncaya kadar) diğer taraftan başamel sosunu yapalım, tereyağında unu un kokusu gidinceye kadar kavuralım ( pembeleşmesin ) .sütü ilave edip bir iki dakika çevirelim ardından limonlu sudan çıkarıp süzdüğümüz küçük doğrayıp ezdiğimiz patlıcanları başemel sosa ilave edip karıştıralım bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağı söndürüp tuzunu, karabiberini ve rendelenmiş kaşarı atıp karıştıralım bir servis tabağına önce başemelli patlıcanı koyalım ,üstüne etli sosumuzu koyup yanında közlenmiş yeşil biber ve domates ile servis yapalım .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder