RSS

22 Ocak 2012 Pazar

HALKALI TATLI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 1su bardağı su
  • 50 gr margarin
  • bir fiske tuz
  • yarım yemek kaşığı irmik
  • yarım tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yumurta 
Şerbeti için : 2 su bardağı şeker,1,5 su bardağı su, bir dilim limon
 
  not: resmin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz
Yapılışı :önce şerbeti yapalım ( koyu bir şerbet olucak) tencereye şeker,su ve limonu koyup kaynatalım, soğuması için bir kenara çekelim, hamurunu yapmak için tencereye suyu yağı bir fiske tuzu atalım kaynamaya bırakalım yağ eriyince unu atıp hızlıca karıştıralım (5 dakika kadar) tencereyi ateşten alıp ılınınca yumurtaları kırıp iyice tel çırpıcısıyla çırpalım krema torbasına doldurup tavaya koyduğumuz sıvı yağın içine sıkalım,sonra tavayı ocağa koyup kızartalım ,kızaran tatlıları soğuk şerbete atalım bir kaç saniye durduktan  sonra çikaralım (şerbeti hemen çekiyor)   ikinci sefer yapıcağımız tatlıları  kızarttığımız yağı soğuttuktan sonra içine atıp kızartalım . afiyet olsun :):  .Not: az gelirse iki tertip yapabilirsiniz :)

0 yorum: