RSS

26 Şubat 2012 Pazar

PASTANE BOĞAÇASI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2 bardak süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt 
  • 1 paket yaş maya (42 gr )
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • içine koymak için peynir
  • Yapılışı : genişçe bir kabın içine sütü, yağı, şekeri tuzu ve mayayı koyup eritin. ardından yoğurdu yumurtayı ve unu koyup yoğurun.ele yapışmıcak yumuşak bir hamur yapın ,hiç dinlendirmeden yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp içine peynir koyup kapatın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin bu malzemeyle 2 tepsi  çıkıyor  siz daha az istiyorsanız ,ölçüleri yarıya indirebilirsiniz.afiyet olsun :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yengecim bu tarif harika pastaneciler halt etsin ellerine sağlık süper oldu sevgi....

Bircan ÖZERBAY dedi ki...

süper bir poğaça
gerçekten yapanlar beğeniyor, afiyet olsun)