Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 bardak su
- tuz
- aldığı kadar un ( takriben 3,4 su bardağı kadar )
- iç harçı
300gr kıyma
- 1adet kuru soğan
- tuz ,karabiber,maydanoz
- üzerine koymak için sarımsaklı yoğurt
- 1 kaşık salça veya kırmızı toz biber
- 2,3 kaşık tereyağı
- nane
Yapılışı : soğanı rendeleyin maydanozu ince kıyın kıyma ile karıştırıp tuz ve karabiber ilavesiyle bir kenara çekin,hamuru su tuz yumurta ile aldığı kadar un ile sert bir hamur yapın 10 dakika dinlenmeye bırakın ,dinlenen hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıp 2 mm kalınlığında açın ister büyük 4cm ister küçük2cm karelere kesin iç harçını koyun üçgen kapatın pratik bir mantıdır mantılarınızı haşlamak için ,tencereye su,tuz ve 1kaşık yağ koyun kaynamaya bırakın kaynayan suya mantılarınızı az az atıp(yapışmamaları için) kısık ateşte kaynatın ayrı yerde .üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurdunu yapın salçayı 2 kaşık tereyağında eritin biraz su ilave edip kaynatın pişen mantılarınızın üzerine önce yoğurdu ardından salçalı susu dökün üzerine nane atarak servis yapın.afiyet olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder