skip to main |
skip to sidebar
Arkadaşım yurdagül hanımın elazığ yöresine ait içli köfte tarifi : )
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 150 gr kıyma
- tuz,karabiber.pul biber isteğinize göre
- 1,2 bardak su
- içi için
- 300 gr yağlı kıyma
- 2,3 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- tuz,karabiber,reyhan
- salça
- maydanoz
- ceviz

Yapılışı : önce soğanlar ince doğranır yağ ilavesiyle kavrulur.ardından kıyma ilave edilir kıyma suyunu çekince tuzu salçası ve baharatları katılır.bir iki cevrilir ocaktan alınır dövülmüş ceviz ve reyhan otu atılır soğumaya bırakılır.diğer yandan bulgur genişce bir tepsiye konulur tuzu ve baharatları atılıp karıştırılır suyu yavaşça üzerine dökülür yoğurulur üzeri örtülür bir kenara çekilir bir süre bekletilir..suyunu çeken bulgur gerekirse çok az su ilavesiyle iyice yoğurulur bu arada 1 avuç ( 150 gr kadar ) kıyma ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır1tabağa su koyun .elinizi ıslatarak yumurtadan küçük parçalar kopararak avucunuzun içine alın, diğer elinizin işaret parmağı ile içini açarak küçük çukurlar yapın hazırladığınız kıymadan 1 tatlı kaşığı kadar koyup elinizle açık kısmı yavaşça kapatın bir tepsiye dizin.5 ,10 dakika dinlendirin. 1tatlı kaşığı tuz ile kaynayan suyun içine bir kısmını atın köfteler suyun üstüne çıktığı zaman olmuş demektir ( 8 ,10 dakika kadar )servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz .afiyet olsun : )
not.yakında diyarbakır yöresine ait tarifi,tüm aşamalarıyla birlikte vereceğim: )
0 yorum:
Yorum Gönder