skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 1 adet tavuk (1,750 gr )
- içi için
- 1 dolu kaşık tere yağı
- 1 su bardağı pirinç
- 100 gr ciğer (ben tavuk ciğeri koydum)
- 2 kaşık fıstık
- 2 kaşık kuş üzümü
- tuz,1 çay kaşığı karabiber,yeni bahar
- 1 demet maydanoz
- pilav için
- 2 kase pirinç
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kase tavuk suyu
- tuz
- tavuğun üstüne sürmek için:1kaşık ketçap,1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı .tavuğu yıkayın içini dışını hafifçe tuzlayın.iç pilavı yapın,teflon tencereye önce tereyağını ve fıstıkları koyup pembeleşmeye yakın küçük doğradığınız ciğerleri atın 5 dakika kavurun ardından tuzunu karabiberi yeni baharı ve yıkanmış olan pirinci atın bir kaç dakika kavurun,çok az su atarak pirinçleri diri kalacak şekilde pişirin ( tavuk ile de pişecek )ocağı söndürdükten sonra ince kıyılmış maydanozu atın karıştırıp. soğuduktan sonra tavuğa doldurun ,doldurduğunuz kısmı ve boğaz kısmını dikin,tavuğu düdüklü tencereye koyup,üzerine gelecek kadar su doldurun 1 tatlı kaşığı tuz atın varsa 2,3 adet defne yaprağı koyup kaynamaya bırakın,düdüklü ötmeye başlayınca ,kısık ateşte 15 dakika kaynatın,tavuk küçükse daha az zamanda kaynatın
pişmiş olan tavuğu 1 kaşık ketçap 1 kaşık sıvı yağı karıştırın tavuğun üzerine bir fırça yardımıyla sürün,fırında pembeleştirin ,bu arada beyaz pilavınızı yapın , tavuğu doldurduğunuz iç harçı kaldıysa ,biraz tavuk suyuyla sertliği gitsin diye pişirin. beyaz pilavın üstüne döküp tavuğunda üstüne koyup servis yapın ,afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder