RSS

27 Şubat 2012 Pazartesi

TAVUK DOLMASI

www.tips-fb.com


Malzemeler
  • 1 adet tavuk (1,750 gr )
  • içi için
  • 1 dolu kaşık tere yağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 100 gr ciğer  (ben tavuk ciğeri koydum)
  • 2 kaşık fıstık 
  • 2 kaşık kuş üzümü
  • tuz,1 çay kaşığı karabiber,yeni bahar
  • 1 demet maydanoz
  • pilav için 
  • 2 kase pirinç
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kase tavuk suyu
  • tuz
  • tavuğun üstüne sürmek için:1kaşık ketçap,1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı .tavuğu yıkayın içini dışını hafifçe tuzlayın.iç pilavı yapın,teflon tencereye önce tereyağını ve fıstıkları koyup pembeleşmeye yakın küçük doğradığınız ciğerleri atın 5 dakika kavurun ardından tuzunu karabiberi yeni baharı  ve yıkanmış olan pirinci atın  bir kaç dakika kavurun,çok az su atarak  pirinçleri diri kalacak şekilde pişirin ( tavuk ile de pişecek )ocağı söndürdükten sonra ince kıyılmış maydanozu atın karıştırıp. soğuduktan sonra tavuğa doldurun ,doldurduğunuz kısmı ve boğaz kısmını dikin,tavuğu düdüklü tencereye koyup,üzerine gelecek kadar su doldurun 1 tatlı kaşığı tuz atın varsa 2,3 adet defne yaprağı koyup kaynamaya bırakın,düdüklü ötmeye başlayınca ,kısık ateşte 15 dakika kaynatın,tavuk küçükse daha az zamanda kaynatın
pişmiş olan tavuğu 1 kaşık ketçap 1 kaşık sıvı yağı karıştırın tavuğun üzerine bir fırça yardımıyla sürün,fırında pembeleştirin ,bu arada beyaz pilavınızı yapın , tavuğu doldurduğunuz iç harçı kaldıysa ,biraz tavuk suyuyla   sertliği gitsin diye pişirin. beyaz pilavın üstüne döküp tavuğunda üstüne koyup servis yapın ,afiyet olsun :)

0 yorum: