skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 500 gr et
- 4 adet patlıcan
- 3adet domates
- 2,3 adet yeşil biber
- 1 kaşık salça
- 2 kaşık tane sumak
- zeytin yağı ,tuz
- 4 diş sarımsak
- Yapılışı
tencereye et ve sıvı yağ alınarak iyice kavrulur ,üzerini örtecek kadar su ilave edilir. et suyunu çekip pişinceye kadar kaynatılır,ayrı yerde patlıcanlar alacalı soyulur dörde bölünür iki parmak uzunluğunda kesilir tuzlu suda acısı gidinceye kadar bir süre bekletilir , sumak 2 bardak soğuk suya konulur bekletilir,domateslerin kabukları soyulur küp doğranır.suyunu çeken ete önce patlıcanlar, üzerine domates doğranmış biber ve salça ilave edilir.tuzu kontrol edilir kenarda bekleyen sumağın suyu süzülerek ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte kaynamaya bırakılır pişen yemeği servis yaparken üzerine dövülmüş sarımsak ilave edilerek yenilir ,tadına doyamıcağınız diyarbakır yöresine ait bir yemektir .afiyet olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder