RSS

5 Şubat 2012 Pazar

EV BÖREĞİ

www.tips-fb.com
sevgiden gelen bir tarif :) ellerine sağlık canım .süperdi :)
 Malzemeler,
  • 1su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sirke
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 miktar tuz ve su
  • aldığı kadar un ( takriben 1kg yakın )
  • iç harçı için
  • 1 kg yıkanmış ince doğranmış ıspanak
  • yarım kg lor
  • tuz.karabiber,toz kırmızı biber
  • yufkaların arasına sıvı yağ
  • Yapılışı : ıspanakları birkaç su yıkayın kök kısımlarını ayırın ,yapraklarını ince doğrayıp lor, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile karıştırıp bir kenara bırakın, bu arada hamurun  tüm malzemelerini  bir kap içinde karıştırıp aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın .hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra küçük limon büyüklüğünde parçalar keserek bezeler yapın ,bezeleri 40,45 cm çapında oklava ile açın  yufkaları 1 kaşık sıvı yağ ile  yağlayıp kenar kısmından  dört parmak kadar katlıyarak iç malzemeyi koyun rulo sarın ,kendi etrafında döndürüp gül böreği gibi yapın yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerlerini yağlayıp190 derecede pişirin .afiyet olsun :)

0 yorum: