RSS

7 Şubat 2012 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 300 gr kadayıf
  • 5 kaşık tereyağı
  • 4 kaşık şeker
  • 1 su bardağı 
    dövülmüş ceviz
  • muhallebisi için
  • 1 kg süt
  • 1 bardak şeker
  • 4 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şan ti
  • Yapılışı : kadayıfları kurutup ufalayın veya(,buzlukta bir kaç saat tutun) tereyağı cevizi ve kadayıfları ocağa koyup pembeleşinceye kadar kavurup yarısını kare borcama dökün bir kenara çekin,diğer yandan vanilya ve krem şan ti hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi pişirin, içine vanilya ve krem şan tiyi atıp mıksırla çırpın borcamdaki kadayıfların üzerine dökün kalan kadayıfleride muhallebinin üzerine döküp bir süre buzdolabına koyun.servis zamanı dilimleyerek servis yapın. afiyet olsun ) 

0 yorum: