RSS

18 Şubat 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI

www.tips-fb.com

 YURDAGÜL HANIMDAN GELEN BİR TARİF DAHA : )

Malzemeler
  • 2 kg kuru soğan
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • yarım su bardağa pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • tuz,karabiber,nane,kimyon,pul biber
  • 2,3 kaşık kavanozda yapılmış kışlık domates
  •  bir kaç dizi kuru  biber
Yapılışı .kuru biberleri haşlayın ,süzün bir kenara çekin,soğanları küçük doğrayın zeytinyağı ile birlikte kavurun
  sararmaya başlayınca yıkanmış pirinci bulguru ilave edip kavurmaya devam edin domatesi,.salçaları, tuz şeker ve baharatları atın bir iki çevirip 1 bardak su ilavesiyle kısık ateşte pişirin ,bu arada maydanoz ve dereotunu ince kıyın suyunu çeken pirinçlere ilave edip karıştırın soğuttuktan sonra biberlerin içine çok olmucak şekilde doldurun biberlerin ağız kısmın elinizle büzüştürüp tencereye koyun üzerine geçmicek  şekilde su doldurup kısık ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirin afiyet olsun : )
Not aralarda soğan dolmalarıda var aynı içi soğanlara sarabilirsiniz.) soğan dolması tarifini daha önce vermiştim  haşlama şeklini oradan bakabilirsiniz .))

0 yorum: