skip to main |
skip to sidebar
- 1 paket boru makarna
- 4,5 kaşık un
- 3,4 kaşık tereyağı ,sıvı yağı karışım
- 1 kg süt
- 250 gr kaşar rendesi
- tuz ,karabiber
Yapılışı: makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür,tencereye tereyağı ve sıvı yağ konulur ısınmasına yakın un ilave edilerek un kokusu gidinceye kadar pembeleşmeden kavrulur ,ateş kısılır yavaşça karıştırılarak süt ilave edilir kaynayıp boza kıvamına gelince rendelenmiş kaşarın bir kısmı içine atılarak ocak söndürülür tuz karabiber ilave edilir haşlanmış olan makarnalar ile baş emel sos karıştırılır bir dikdörtgen borcama dökülür üzeri düzeltilerek 180 derece ısıtılmış fırına konulur hafif pişmesine yakın fırından çıkarılıp kalan kaşar peyniri üzerine serpilir tekrar fırına verilir üzeri pembeleşip kaşar eriyince fırından çıkarılıp sıcak sıcak dilimlenerek servis yapılır .afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder