Malzemeler
- 1 kg süt
- 125 gr pirinç unu
- 250 gr şeker
- 1 paket vanilya
- pudra şekeri veya toz toz şeker
Yapılışı : sütü ve şekeri ateşe koyun pirinç ununu biraz su ilavesiyle ayrı bir kapta eritin süte ilave edip hızlıca karıştırın,muhallebi göz göz olunca ocaktan alıp 35 ,40 cm ısıya dayanıklı bir tepsinin içini bolca pudra şekeri serpin yoksa,,, toz şeker olabilir ben toz şekerle yaptım ,muhallebiyi yavaşça içine dökün ,ocağın üstünde tepsiyi çevire çevire karamelleşmesini sağlayın fırının alt tarafınıda yakarak yapabilirsiniz,tepsinin altını bir spatula yardımıyla yanıp yanmadığına bakabilirsiniz.ocaktan aldığınız tatlıyı soğuk su dolu bir tepsinin içine oturtun kazan dibinin daha iyi çıkması için.bir kaç dakika durduktan sonra tepsinizi alın ,soğutun , alt yanık kısmı üste gelicek şekilde dilimliyerek rulo paparak servis yapın.afiyet olsun : ) not :aceleniz yok ise bir gece dolapta kalıp ertesi gün servis yaparsanız daha güzel oluyor : )
.
0 yorum:
Yorum Gönder