skip to main |
skip to sidebar
yurdagül hanımdan gelen bir tarif :)
- Malzemeler
- 8 adet müflöy
- 3 adet yufka
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1şişe maden suyu ( soda )
- iç malzemesi
- küçük doğranmış1 kuru soğan peynir. maydanoz pul biber ve karabiber
Yapılışı : 4 adet müflöy hamurunu yan yana koyup merdane ile fırın tepsisi boyunda açın yağlanmış tepsiye koyun ,diğer yandan yumurta,yoğurt ve sütü karıştırın, müflöy hamurunun üstüne 1 yufkayı büzerek yayın .hazırladığımız sütlü harçtan bolca yufkanın üzerine serpin ikinci yufkayı dörde bölüp yufkanın üzerine yarısını koyun sütlü karışımdan serpip iç harçını karıştırıp yayın,tekrar yarım olan yufkaları ,sütlü karışımı tek olan yufkayı ( büzerek ) sütlü karışımdan
dökerek 4 adet müflöy hamurunu tepsi büyüklüğünde açıp üzerine kapatın sütlü karışımı döküp kare kesin en üstüne 1 şişe maden suyunu dökün bu böreği en az 1 saat bekletin akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor. 190 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder