skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 1 kase irmik
- 1 kase şeker
- 125 gr tereyağı
- 1 veya 2 kaşık çiçek yağı
- 1,5 kase süt ve su karışımı
- çam fıstığı
- üzeri için tarçın
Yapılışı :çiçek yağı ve tereyağını bir tencereye koyup eritin ardından fıstıkları ilave edip fıstıklar pembeleşmeye yakın irmiği atın kısık ateşte kavurmaya devam edin, irmik renk değiştirip hafif pembeleşmeye başlayınca derin bir kapta şeker soğuk su ve süt karışımını karıştırarak şekeri eritin,kavrulan irmiğin içine dikkatlice dökün hızlıca karıştırıp ocağın altını kısın,kapağını kapatıp 1,2 dakika bekleyip ara ara karıştırın,şerbeti çeken helvayı son bir kez daha karıştırın üzerine kalın kağıt havlu koyup demlendirin.demlenen helvayı silkeleyerek karıştırıp tabaklara koyup üzerine tarçın dökerek servis yapın. tane tane tadıda çok güzel oluyor .afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder