RSS

19 Şubat 2012 Pazar

İRMİK HELVASI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1 kase irmik
  • 1 kase şeker
  • 125 gr tereyağı 
  • 1 veya 2 kaşık çiçek yağı
  • 1,5 kase süt ve su karışımı
  • çam fıstığı
  • üzeri için tarçın
Yapılışı :çiçek yağı ve tereyağını bir tencereye koyup eritin ardından fıstıkları ilave edip fıstıklar  pembeleşmeye yakın irmiği atın kısık ateşte kavurmaya devam edin, irmik renk değiştirip hafif pembeleşmeye başlayınca derin bir kapta şeker soğuk su ve süt karışımını karıştırarak  şekeri eritin,kavrulan irmiğin içine dikkatlice dökün hızlıca karıştırıp ocağın altını kısın,kapağını kapatıp 1,2 dakika bekleyip ara ara karıştırın,şerbeti çeken helvayı  son bir kez daha  karıştırın  üzerine kalın kağıt havlu koyup demlendirin.demlenen helvayı silkeleyerek karıştırıp tabaklara koyup üzerine tarçın dökerek servis yapın. tane tane  tadıda çok güzel oluyor .afiyet olsun:)

0 yorum: