RSS

28 Şubat 2012 Salı

KADAYIF TATLISI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • yarım kg kadayıf
  • 125 gr tereyağı
  • şerbeti içi
  • 4 su bardağı  şeker,3 su bardağı su, 1dilim limon
  • ceviz ( istediğiniz kadar )
  • Yapılışı : kadayıfları bir tezgahın üzerine açın, kurutunı, elinizle ufalayın ,tereyağını eritin bir tepsiyi bolca yağlayın, kadayıfların yarısını tepsiye elinizle bastırarak döşeyin,çevizi yayın erittiğiniz tereyağının bir kısmını koyun ve diğer kadayıfları döşeyin ,yağını her tarafına gelicek şekilde dökün,180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin,üzerine başka bir tepsi koyarak kadayıfı ters çevirip alt kısmınında pembeleşmesini sağlayın .fırından çıkarın.bu arada şerbeti yapın ve soğutun ,ılık,kadayıfın  üzerine yavaşça dökün üzerini örtün kadayıf şerbeti çekince servis yapın :) afiyet olsun.

0 yorum: