RSS

24 Şubat 2012 Cuma

ELDE AÇMA BÖREK

www.tips-fb.com
Malzemeler
hamur için


  • 1 su bardağı su ve süt karışımı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım kabartma tozu
  • tuz,aldığı kadar un
  • iç harçı
  • soğan, kıyma, domates ve salça (istediğiniz kadar )
  • her yufkanın arasına 1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı : hamurun tüm malzemesi karıştırılır ,yoğurulur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.bir kenara çekilir 10 dakika dinlendirilir ,bu arada iç harcı hazırlanılır soğan küçük doğranır,sıvı yağ ile birlikte sararıncaya kadar kavrulur kıyma ilave edilir,kıyma suyunu çekince salçalı yapmak istiyorsanız ,salça  ve rendelenmiş domates ilave edilir,tuz,karabiber koyulur ocak söndürülür .hamur 8 bezeye bölünür un ile açabildiğiniz kadar açılır içine 1 kaşık sıvı yağ serpiştirilir iç harçı yufkanın her tarafına serpiştirilerek dökülür
resimde görüldüğü gibi her iki taraftan kıvrılarak rulo yapılır her iki taraf birleşince kıvrılarak tepsiye kendi etrafında döndürülerek sarılır tüm yufkalar böyle yapılır üzerine yağ sürülür 180 derecede pişirilir afiyet olsun :)

Aynı hamurdan ıspanaklısını yapabilirsiniz ,ben öyle yaptım :)





















0 yorum: