RSS

21 Şubat 2012 Salı

AYVA TATLISI

www.tips-fb.com
Arkadaşım muazzez hanımın yaptığı süper bir ayva tatlısı  doğal  rengi ,kıpkırmızı) ellerine sağlık arkadaşım, hafif ve çok lezzetliydi.) 
Malzemeler
  • 7adet orta boy ayva
  • 21 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,6 adet karanfil
  • 8, 10 adet ayva çekirdeği
  • 2 çay bardağı su
  • üzerine koymak için
  • dövülmüş ceviz ve kaymak
Yapılışı : ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün orta çekirdeklerini çıkarın yıkayıp tencereye oyuk kısımları üste gelecek  şekilde sıralayın üzerlerine  her bir ayvanın  üzerine gelecek şekilde 2veya3 kaşık şekerkoyun ( ayvalar tencereye sığmassa üst üste koyabilirsiniz )2 çay bardağı su, karanfil ,ayva çekirdeğini ilave edip. önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca ocağın en küçüğünde  kısık ateşte 3 saat kaynamaya bırakın.      (kısık ateşte kaynamasının  nedeni renginin doğal kırmızı olmasıdır )pişen ayvaları servis tabağına  alın,soğuduktan sonra çukur  kısımlarına ceviz doldurun üzerine de kaymak koyarak servis yapın . afiyet olsun )

0 yorum: