- yarım kg kadayıf
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3 yumurta
- yarım çay bardağı süt
- kızartmak için sıvı yağ
- şerbeti için
- 3 bardak şeker
- 4 bardak su
bir kaç damla limon suyu
- Yapılışı :işe şerbeti yaparak başlayalım çünkü tatlımızı soğuk şerbete koyucağız şeker ile suyu kaynatın inmesine yakın limon suyunu sıkıp 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. kadayıfları tezgahın üzerinde açarak 10 cm genişliğinde 18 cm uzunluğunda yapıp ceviz içi koyarak sigara böreği gibi sıkıca saralım . bu işlemi elinizde de yapıp sarabilirsiniz hangisi kolay gelirse onu yapın ayrı yerde yumurta ve sütü çırpın kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayın elinizle hafifçe sıkın ,tavaya koyduğunuz sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartın ,soğumuş olan şerbete atıp 1 dakika sonra alıp servis yapın. afiyet olsun : )
3 Şubat 2012 Cuma
KADAYIF DOLMASI
Malzemeler
0 yorum:
Yorum Gönder