skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- yarık kg kıyma
- 2adet büyük soğan
- 4,5 adet orta büyüklükte domates
- 1 demet maydanoz
- 2kaşık domates salçası
- 2 kaşık tatlı biber salçası (arzunuza göre acı koyabilirsiniz)
göz kararı zeytinyağı (yağı fazla olursa daha güzel oluyor)
- tuz karabiber,kimyon,yenibahar,tatlı kırmızı biber çok az kimyon
- 5,6 diş sarımsak
- 1 yumurta
Yapılışı :derin bir kaba kıymayı koyun küçük doğranmış soğanları kabuğu soyulmuş küçücük doğranmış domatesleri ince kıyılmış maydanozu,ezilmiş sarımsağı, salçayı tuz ve baharatları koyup yoğurun hemen ardından yağını ve yumurtayı da ilave edip iyice karıştırın üzerini kapatıp pide içiniz hazırdır ister pideciye gönderin isterseniz evinizde aldığınız ekmek hamuruyla da yapabilirsiniz.1 ekmek hamurunu istediğiniz büyüklüğe göre 3veya 4 bölüp bezeler yapın un ve merdaneyle uzun oval tepsi boyunuza göre açın yağlanmış tepsiye yufkayı koyun ve içini koyup ister pide gibi kenarlarını kıvırın ister acık bırakın isterseniz üzerine 1 yumurtayı 2 pideye paylaştırarak kırın 190 derecelik fırında pişirin fırından çıkardığınız pidelerin üzerine tereyağı veya margarin sürün üst üste koyun sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun .)
NOT pidelerinizi pideciye götürürken 150 gr kadar tereyağı veya margarin götürün pidelerin üzerine sürmek için.)
0 yorum:
Yorum Gönder