RSS

10 Şubat 2012 Cuma

GÜL BÖREĞİ

www.tips-fb.com
Kuzenim serpil den gelen bir tarif.ellerine sağlık serpilcim çok güzel olmuştu hem ıspanak hem pırasanın birleştiği bir lezzet : )
Malzemeler
  • 1 kg yufka
  • 3 bardak süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • iç malzeme
  • 1 kg ıspanak
  • yarım kg lor peyniri
  • 2 ,3 adet pırasa
  • tuz arzuya göre karabiber ve pul biber
Yapılışı
ıspanakları ve pırasaları  yıkayın ince doğrayın lor.tuz ve baharatları koyup karıştırın.sütü yağı çırpın  yufkayı açıp içine sütlü karışımdan  bolca sürün dörde kesin geniş kısmına iç harçı koyun  rulo sarıp kendi etrafında çevirin yağlanmış fırın tepsisine koyun üzerine sütlü yağlı karışımdan sürüp 190 derecede pişirin .afiyet olsun : )

0 yorum: