RSS

23 Şubat 2012 Perşembe

SANDAL SEFASI

www.tips-fb.com

Malzemeler


  • 3 adet kabak
  • 1adet tavuk göğsü
  • 1adet kırmızı salçalık biber
  • 2 kaşık tereyağı
  • tuz karabiber
başemel sos için
  • 1 kaşık un ,1 bardak süt1 kaşık tereyağı 
Yapılışı : kabakları kazıyıp ortadan ikiye bölün bir tencere su ve tuz ilavesiyle hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ..( çok yumuşamasın dağılır ) diğer yandan küp küp doğradığınız tavuk etlerini ve soğanı tencereye tereyağıyla birlikte koyun et rengini değiştirip suyunu çekince biberleri tuzunu ve karabiberini ilave edin.bir iki çevirip ocağı söndürün kaynamış olan kabakları bir kevgire alın suyu süzülsün, kabakların orta kısmını bir bıçak ve kaşık yardımıyla oyun ,pişirdiğiniz tavukları  paylaştırın, diğer yandan başemeli yapın, yağ ile unu pembeleşmeden un kokusu gidene kadar kavurun sütü ilave edin sürekli karıştırın , boza kıvamına gelince ocaktan alın, koyu ise süt ilave edebilirsiniz,tavukların üzerine paylaştırın, rendelenmiş kaşarı üzerine serpin 170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin afiyet olsun )
not: inanılmaz lezzet :))

0 yorum: