RSS

1 Mart 2012 Perşembe

MANTARLI TAVUK CİĞERİ

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 500 gr tavuk ciğeri
  • istediğiniz kadar mantar
  • sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1adet varsa kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • tuz,karabiber,kekik
Yapılışı : ciğerleri yıkayın içinden çıkan böbrekleri ikiye bölüp, suyun altına tutun bir kevgire koyun,soğanı biberleri yemeklik doğrayın,mantarları büyükse dörde ,küçükse ikiye bölün ,sıvı yağı ile birlikte soğanı ve biberleri sote leyin, ardından önce böbrekleri koyun bir kaç dakika sonra ciğerleri ilave edip dikkatlice karıştırın( ciğerler parçalanmasın ) bir iki kere çevirdikten sonra yıkanmış olan mantarları koyun,tuzu ve baharatları ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ciğerler yumuşayıncaya kadar pişirin,patates püresiyle servis yapın ,afiyet olsun )

0 yorum: