Malzemeler
- 3 yufka
- 1 bardak yarısı su, yarısı sıvıyağ
- üzerine sürmek için 1 yumurta
- içi için
- peynir,maydonoz,karabiber arzunuza göre pul biberYapılışı : yufkayı tezgahın üstüne açın,su ve yağ karışımını üzerine sürüp yufkayı ikiye katlayın,önce ikiye kesin sonra kestiğiniz yufkayı üçe kesin toplam bir yufkadan altı tane çıkıyor,içmalzemeyi karıştırıp her parçaya istediğiniz kadar koyup sigara böreği gibi sarın ( değişik iç malzemede koyabilirsiniz ) zamanınız var ise 1 gün önceden yapıp buzdolabında muhafaza edin ,daha çıtır oluyor yok ise en az bir saat buzdolabına koyun,pişiriceğiniz zaman üzerine yumurta sürüp çörek otu serperek 190 derecede pişirin.afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder