arkadaşım nezahat hanımdan gelen:)
Malzemeler
- yarım kg yaprak (salamura )
- 2 su bardağı pirinç
- 4,5 orta boy kuru soğan
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 ,5 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 ,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 demet maydanoz
- 1 limon suyu,tuz
- dolmanın üzerine dökmek için
- yarım su bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı : salamura yaprakları akşamdan suya koyun ,tuzlu suyu gitsin,bir kaç su yıkayıp,bir taşım kaynatın bir kevgire alın,soğanları küçük doğrayın zeytinyağı ile birlikte ateşe koyup sote leyin,ardından fıstığı atın ,bir iki çevirin pirinçleri atın bir kaç dakika pirinçler ile çevirin.nane,karabiber,tarçın,kuş üzümü,şekeri tuzu yarım limon suyunu atın karıştırın 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin.pişen harçın içine maydanozları ilave edip karıştırın ,demlenmeye bırakın,yaprakların içine 1er kaşık harç koyun sigara böreği gibi sarın.tencerenin dibine bir kaç tane yaprak döşeyin üstüne sardığınız yaprakları sıkıca dizin .en üstüne bir tabağı ters çevirerek kapatın.2 bardak sıcak suyu yarım limon suyunu ve zeytin yağı biraz tuz ilave edin öce harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte takriben yarım saat kadar pişirin.pişince limon dilimleriyle soğuk olarak servis yapın ,afiyet olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder