Malzemeler
- 4 adet antrikot
- tuz ,kekik
- kızartmak için çok az sıvı yağ
- yarım su bardağı su
- Püre için
- 4,5 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz ,karabiber
- 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
- Mantar sote için
- 1 adet kuru soğan
- 6,7 adet mantar
- tuz
Antrikot bir teflon tavaya sıvı yağ ilavesiyle konulur kızartılır,su kekik, karabiber ve tuz ilave edilir,suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir:)
Mantarlar istediğiniz boyutta doğranır,bir tavaya 1 kaşık yağ konulur kılıçlama doğranan soğan ilave edilir,soğanlar sararınca mantarlar katılır tuz ilavesiyle bir kaç dakika sonra mantarlarda sararınca ocak söndürülür,hepsi bir servis tabağına alınarak servis yapılır. afiyet olsun :)
Not: patates püresini fırında ilk defa yaptım,inanın çok güzel oluyor yapmanızı tavsiye ediyorum,benimki neredeyse yanıyordu ,sizler daha az kızartın: )
0 yorum:
Yorum Gönder