RSS

12 Mart 2012 Pazartesi

ANTRİKOT İLE FIRINDA PATATES PÜRESİ

www.tips-fb.com

Malzemeler
  • 4 adet antrikot
  • tuz ,kekik
  • kızartmak için çok az sıvı yağ
  • yarım su bardağı su
  • Püre için
  • 4,5 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz ,karabiber
  • 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
  • Mantar sote için
  • 1 adet kuru soğan
  • 6,7 adet mantar
  • tuz
Yapılışı : patates haşlanır,ezilir süt,tereyağı, tuz ve karabiber atılarak karıştırılır,bir fırın kabına konulur üzerine rendelenmiş kaşar serpilir fırına verilir .kaşar eriyip pembeleşince alınır dilimlenerek servis yapılır:)
Antrikot bir teflon tavaya sıvı yağ ilavesiyle konulur kızartılır,su kekik, karabiber ve tuz ilave edilir,suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir:)
Mantarlar istediğiniz boyutta doğranır,bir tavaya 1 kaşık yağ konulur kılıçlama doğranan soğan ilave edilir,soğanlar sararınca mantarlar katılır tuz ilavesiyle bir kaç dakika sonra mantarlarda sararınca ocak söndürülür,hepsi bir servis tabağına alınarak servis yapılır. afiyet olsun :)
Not: patates püresini fırında ilk defa yaptım,inanın çok güzel oluyor yapmanızı tavsiye ediyorum,benimki neredeyse yanıyordu ,sizler daha az kızartın: )

0 yorum: