skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 3adet çanak enginar ( ben öyle yaptım )
- 1 kuru soğan
- 2 adet taze soğan
- 1 adet havuç
- zeytin yağı,tuz
- limon
- 1 tatlı kaşığı un
- dere otu
- Yapılışı : enginarları yıkayıp unlu limonlu suda kararmaması için bırakın, ben çanak şeklinde ayıklanmış aldım,siz bütün aldıysanız dış kabuklarını ayıklayıp ,içindeki tüylü kısmını temizleyip dörde bölüp unlu limonlu suya koyun,diğer yandan soğan yemeklik doğrayın zeytin yağı ile birlikte kavurun halka doğranmış havuçları ilave edin bir iki çevirin,ince doğranmış taze soğanı atın,hemen ardından doğranmış patatesi bezelyeyi ve enginarları atın karıştırın tuzunu,şekerini limonunu koyup, suyunu da ilave edin ,kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.pişmesine yakın, unu biraz su ile sulandırıp yemeğinizin içine ilave edin, yemek pişince üzerine bolca kıyılmış dereotu atıp servis yapın. afiyet olsun:)
- not .ben bezelye atmadım evde yoktu ,siz atarsanız daha iyi olur , zevkinize kalmış:)
0 yorum:
Yorum Gönder