RSS

24 Mart 2012 Cumartesi

BAŞEMELLİ TAVUKLU BÖREK

www.tips-fb.com
mihriye hanımdan gelen tarif süperdi :)
Malzemeler
  • 1kg yufka( 6 adet)
  • içi için
  • 1 büyük havuç
  • 2 adet patates
  • yarım su bardağı bezelye ( konserve )
  • 1 tavuk göğsü
  • iç harçı
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • başemel sos için
  • 2 kaşık un 
  • 2,3 kaşık tereyağı  veya sıvı yağ
  • 2 bardak süt
  • karabiber,tuz
Yapılışı : tavuğu haşlayıp küçük doğrayın,havucu ve patatesi küp doğrayıp haşlayın,bezelyeyi yıkayıp süzün,un ve yağı bir tencerede un kokusu gidene kadar pembeleşmeden kavurun sütü ilave ederek karıştırın tuz ve karabiberini atıp boza kıvamına gelene kadar pişirin ( gerekirse süt ilave edebilirsiniz )tavuğu ve iç malzemeyi karıştırın bir kenara çekin,dern bir kabta yumurtayı yağı,yoğurt ve sütü karıştırın ,yufkayı yağlanmış fırın tepsisine aralarına iç harçtan koyarak üç yufkayı yayın,tavuklu harçı koyup tekrar yufka ve iç harç koyarak tüm yufkayı bitirin en üstüne de kalan iç harçı yayın çörek otu serperek dilimleyin, 200 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.afiyet olsun : )

0 yorum: