RSS

9 Mart 2012 Cuma

YALANCI SU BÖREĞİ

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1 kg yufka ( 6 yufka )
  • 3 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 2 bardak su
  • yarım bardak sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • iç harçı için
  • yarım kg lor peyniri
  • 1 bardak kaşar peyniri
Yapılışı : fırın tepsisini yağlayın,bir yufkanın uç kısımları dışarıda kalacak şekilde serin ,3 yumurtayı,sütü suyu ve yağı ayrı bir kapta çırpın yufkanın aralarına bolca sürün,ikinci yufkayı büzüştürerek serin aralarına sütlü karışımı sürüp ,üçüncü yufkayı serin yine sütlü karışım derken peynir ve rendelenmiş kaşarı yayın ve diğer yufkalarda aynı işlemi uygulayarak tüm yufkaları en üstüne sütlü karışım sürerek  bitirin,kare veya istediğiniz şekilde kesin 1 şişe sodayı böreğin üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün 15 dakika bekletin (akşamdan yaparsanız daha güzel oluyor) 180 derecede pişirin  afiyet olsun :)
not : bu böreği yapıp tepsiyle birlikte dipfrizde uzun süre bırakabilirsiniz :)

0 yorum: