Malzemeler
- 1 büyük baş kereviz
- 1 büyük patates
- 1 büyük havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 küçük pırasa
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- tuz,1 kesme şeker
- terbiye için: yarım limon suyu,1 dolu tatlı kaşığı un,1 dolu tatlı kaşığı yoğurt,
- Yapılışı : pırasa ve soğan yemeklik doğranır,sıvı yağ ile birlikte sotelenir,havuç halka halka kesilir ,kavrulan soğana ilave edilir ,patates,kereviz kerevizin tazeyaprak kısımları en son doğranır( kararmsın diye) pembeleşmeye başlayan soğanlara patates ve kereviz ilave edilir ,bir kaç dakika kavrulur bu arada tuz ,şeker katılır.2,3 bardak su ilave edilir kısık ateşte kaynamaya bırakılır,arada bir suyu kontrol edilir gerekirse su ilave edilir, çok sulu olmasın,sebzeler yumuşayınca bir kasede yoğurt,limon suyu ve un karıştırılır yemeğe yavaşça ilave edilir ,bir taşım daha kaynatılır ve ocak söndürülür soğuk olarak servis yapılır .afiyet olsun :
0 yorum:
Yorum Gönder