- 2 adet orta boy topan patlıcan ( 4 kişilik )
- 300 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2,3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 kaşık salça
- sıvı yağ,tuz karabiber,maydanoz
örtecek kadar su konulmuş bir kapta acı suyu gitsin diye bekletilir.bu arada kuru soğan ve 2 biber yemeklik doğranır,tavaya yağ konulur sudan çıkarılan patlıcanlar kağıt havlu ile kurulanır ve kızartılır,yağı süzdürülerek bir fırın kabına yerleştirilir,2 kaşık sıvı yağda soğan ve biber pembeleştirilmeye yakın kıyma ilave edilerek kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur salça,tuz, ve karabiber konulur, kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates ilave edilir.bir iki dakika sonra ocak söndürülür,ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır,patlıcanların orta kısmını çatalla ezilerek oyulur iç kısmına hazırladığınız kıyma harcı paylaştırılır üzerlerine domates ve yeşil biber ile süsleyip 1,5 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı salça ,ve tuz ilave edilerek fırına verilir üzerleri pembeleşince fırırıdan çıkarılır ,yanında pirinç pilavı ile servis yapılır ,afiyet olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder