- Malzemeler
- 1 paket uzun fırın makarna
- yarım haşlanmış tavuk göğsü
- küçük kavanoz garnitür veya haşlanmış küçük doğranmış 1havuç,yarım su bardağı bezelye
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- başemel sos için
- 2 dolu kaşık un
- 1 çay bardağı sıvı yağ,veya 2 kaşık tereyağı( ben sıvı yağı ile yaptım )
- 2,3 su bardağı süt
- tuz,karabiber
- Yapılışı : makarnaları bölmeden 1 tatlı kaşığı tuz atılmış suda haşlayın ve süzün,diğer yanda başemel sosunuzu yapın,yağı ve unu un kokusu gidene kadar pembeleştirmeden kavurun hemen ardından sütü yavaş yavaş karıştırarak tuzunu ve karabiberini ilave edin,boza kıvamına gelince ocağı söndürün,başemelin içine küçük doğranmış tavuk etini, garnitürü ve kaşarın yarısını katın. başemel den üzerine koyulacak kadar bir kısmını ayırın, kalanını makarnaya ilave edin .fırına dayanıklı bir kaba koyup üzerine ayırdığınız başemeli koyun en üstüne de kaşarı koyup 200 derecede kaşarlar pembeleşene kadar pişirin.dilimleyerek servis yapın ,afiyet olsun : )
21 Mart 2012 Çarşamba
TAVUKLU FIRIN MAKARNA
Etiketler:
Makarnalar
0 yorum:
Yorum Gönder