RSS

2 Mart 2012 Cuma

FASULYE KAVURMASI

www.tips-fb.com
arkadaşım muazzez hanımın, karadenizden getirdiği karadeniz turşusundan yaptığı karadenize ait fasulye kavurmasının tarifini bizimle paylaştı, sizler marketten aldığınız fasulye turşusundan bu tarifi yapabilirsiniz .buyrun tarifi: )süper bir tarif ,tadına doyamıcağınız bir karadeniz yemeği ,
Malzemeler
  • 1 kg fasulye turşusu ( konserve )
  • 4adet kuru soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • yarım çay bardağı  sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
Yapılışı : konserve turşusu akşamdan suya konulur tuzu ve ekşisi gitsin diye, ikişer parmak büyüklüğünde kesilir, yapacağınız zaman yıkanır, kılıçlama doğranmış kuru soğan ,tereyağı ve sıvı yağ ile birlikte sote edilir,  ardından salça, taze fasulye turşusu ilave edilir ,yumuşayıncaya kadar pişirilir. pişen fasulye servis tabağına alınır. afiyet olsun )

0 yorum: