RSS

29 Mart 2012 Perşembe

GÜL TATLISI (BAKLAVASI )

www.tips-fb.com




Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke tuz
  •  1 çay kaşığı
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (4,5 bardak kadar )
  • açmak için nişasta
  • iri dövülmüş ceviz
  • şerbet için:3,5 su bardağı şeker,4 su bardağı su 1 dilim limon
Yapılışı  ceviz nişasta hariç tüm hamur malzemesini karıştırıp yoğurun,yumuşak bir hamur yapın ,yarım saat dinlendirin,yarım limon büyüklüğünde parçalara bölüp,nişasta ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın,resimde görüldüğü gibi önce karşılıklı iki  taraftan ortaya doğru ,sonra diğer iki taraftan ortaya doğru toplayın ortada birleştirip yonca yapın,yaprak kısımlarına ceviz koyup her yufkayı katlayıp ortada birleştirin elinizle kenar yufkaları içe doğru sıkıştırın cevizler dökülmesin diye sonra yufkayı dikkatlice  ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin,üzerlerine eritilmiş 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin döküp 190 dercede pişirin,bu arada şerbeti yapın ve soğutun .şerbeti çok kaynatmayın,şerbet kaynamaya başladıktan sora kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın,tatlı soğuk şerbet ılık olsun,afiyet olsun :)

0 yorum: