skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 1 kuru soğan
- 1 adet pırasa
- 1adet havuç
- 3 kaşık evde yapılmış kovonozda domates
- 2 diş sarımsak
- tuz ,varsa1 çay kaşığı fesleğen
- arzunuza göre zeytin yağı
Yapılışı : yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı zeytinyağı ile ocağa koyun ,ince doğranmış pırasayı ekleyin ,ardından halka kestiğiniz havuçları ilave ederek kavurun.temizlediğiniz kabakları dörde bölün kavrulmuş olan harçın içine atın, hemen ardından domates sosunu pirinci. tuzunu ve fesleğeni katıp, su ilavesiyle kaynamaya bırakın
pirinçler uzayınca .havuçlar yumuşayınca ocağı söndürün ,kıyılmış dereotu ve yoğurt ile servis yapın.afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder