RSS

14 Mart 2012 Çarşamba

BAŞEMELLİ TAVUK

www.tips-fb.com


Malzemeler
  • kemiksiz tavuk eti ( 500 gr)
  • 1 büyük patates
  • 1 orta boy havuç
  • yarım su  bardağı bezelye
  • başemel sos için
  • 3 kaşık un 
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak ( su bardağı ) süt
  • yarım bardak tavuk suyu
  • tuz karabiber
  • yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı : tavuk etlerini haşlayın irice didikleyin,patatesi,havucu küp doğrayın bezelye ile birlikte haşlayın,patates havuç ve bezelyeyi kullanmaz iseniz ( bir büyük kavanoz hazır garnitür kullanabilirsiniz)sıvı yağ ile  unu kısık ateşte pembeleştirmeden kavurun ,sütü ve tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak  ilave edin, tuzu,karabiberini katıp boza kıvamında pişirip ocağı söndürün tavuğu garnitürü veya haşlanmış olan sebzeleri, başemel sosun  bir kısmınıza karıştırıp fırına dayanıklı bir kaba koyun kalan başemeli üzerine dökün onun üzerine, rendelenmiş kaşarı serpiştirin  kızarması ve kaşarların erimesi için fırına verin,fırında çıkardıktan bir müddet sonra dilimleyerek servis yapın,afiyet olsun :)dökün

0 yorum: