skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- kemiksiz tavuk eti ( 500 gr)
- 1 büyük patates
- 1 orta boy havuç
- yarım su bardağı bezelye
- başemel sos için
- 3 kaşık un
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 bardak ( su bardağı ) süt
- yarım bardak tavuk suyu
- tuz karabiber
- yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı : tavuk etlerini haşlayın irice didikleyin,patatesi,havucu küp doğrayın bezelye ile birlikte haşlayın,patates havuç ve bezelyeyi kullanmaz iseniz ( bir büyük kavanoz hazır garnitür kullanabilirsiniz)sıvı yağ ile unu kısık ateşte pembeleştirmeden kavurun ,sütü ve tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin, tuzu,karabiberini katıp boza kıvamında pişirip ocağı söndürün tavuğu garnitürü veya haşlanmış olan sebzeleri, başemel sosun bir kısmınıza karıştırıp fırına dayanıklı bir kaba koyun kalan başemeli üzerine dökün onun üzerine, rendelenmiş kaşarı serpiştirin kızarması ve kaşarların erimesi için fırına verin,fırında çıkardıktan bir müddet sonra dilimleyerek servis yapın,afiyet olsun :)dökün
0 yorum:
Yorum Gönder