skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 4,5 patates
- 100 gr kıyma
- 1 adet kuru soğana
- 1 kaşık salça
- 1 adet yeşil biber
- sıvı yağ ,tuz ,karabiber
- 1 adet domates veya evde kavanozda yapılmış domates( 2,3 kaşık
Yapılışı : soğan ile biber yemeklik doğranır.sıvı yağ ile birlikte pembeleştirilir ardından kıyma ilave edilir ,kıyma suyunu çekince salça konur bir iki çevirdikten sonra domates ilave edilir bu arada patatesin kabukları soyulur yıkanır ve elma dilimi veya istediğiniz şekilde doğranır,kavrulan kıymanın içine atılır bir iki çevrilir,tuzu karabiberi ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir,kapağı kapatılır patatesler yumuşayana kadar pişirilir suyu biterse sıcak su ilave edilir .maydanoz ile servis yapılır.afiyet olsun :)
,
0 yorum:
Yorum Gönder