RSS

30 Mart 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  •  yarım kg yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • dere otu
  • limon,tuz)
  • 1adet kesme şeker
Yapılışı : yer elmalarının kabuklarını patates gibi soyun ikiye büyükse üçe ,kesin kararmaması için limonlu suya 
koyun, havuçları temizleyip ikiye kesin,soğanı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte kavurun ,havuç ile ,sarımsakları  bir dakika kadar kavurun, yer  elmalarını patatesi tuzunu şekerini  limon suyunu koyup bir iki kez çevirdikten sonra  2,5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın ,yemek  pişmeye yakın ince kıyılmış dereotu ilave ederek ocağı söndürün ,yemeği soğuttuktan sonra servis yapın afiyet olsun :)

0 yorum: