- Malzemeler
- 1 kg yufka
- mısır unu
- sıvı yağ
- içi için
- 200 gr kıyma
- 2 adet haşlanmış patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- tuz ,karabiber,pul biber
- üzeri için 1 yumurta
- istediğiniz iç malzeme kullanabilirsiniz ( ben kıymalı patatesli yaptım )
- Yapılışı : soğanı küçük doğrayın veya ron donun iri kısmında çekin sıvı yağ ile birlikte soğanın rengi değişinceye kadar kavurun kıymayı ekleyin,kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun tuzunu karabiberini ve pul biberini ilave edin ve ocaktan alıp haşlanmış ezilmiş patatesleri koyup karıştırın. yufkayı serin 2 yemek kaşığı yağ ve suyu sürün 1 yemek kaşığı mısır ununu yufkanın her tarafına serpin ve ikinci yufkayı serin aynı işlemi yapın tekrar yağ su mısır ununu koyun yufkayı ikiye katlayın geniş kısmına iç harçtan bolca koyup rulo sarın yağlanmış tepsiye kol böreği gibi uzunlamasına koyun üçer parmak genişliğinde kesin üzerine 1 yumurtayı çırpın sürün 200 derecede pişirin ,fırından çıkardıktan sonra üzerine mısır unu serpiştirerek sıcak servis yapın .kıtır kıtır bir börek oluyor. afiyet olsun :)
1 yorum:
herzamanki gibi nefis haftasonu geliyor..yapmak lazım :)
Yorum Gönder