- 3 adet uzun patlıcan
- 350 gr kemiksiz kuzu eti
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet küçük yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 kaşık salça
- tuz,karabiber
- üzeri için 1 domates, 1 biber1 kaşık salça
- kızartmak için sıvı yağ
- Yapılışı : patlıcanlar alacalı soyulur boyuna ince dilimlere kesilir tuzlu suda 20 dakika bekletilir (acı suyu çıksın diye)benim haşlanmış etim vardı ben onu kullandım,soğanı yemeklik doğrayın 1 kaşık yağda kristalleşinceye kadar kavurun,kaynamış olan eti ekleyin ardından salça tuz ve karabiberi ilave edin küçük doğranmış domatesi ekleyin domates solunca ocaktan alın .bu arada patlıcanları kızartın yağını havlu kağıt ile alın resimdeki gibi artı şeklinde koyun içine et harçından koyup patlıcanları çapraz şekilde kapatıp önce biber sonra domates dilimi koyup kürdanla açılmaması için tutturun,.fırın kabına yerleştirip et suyunda salçayı inceltin yemeğe ilave edin fırında pişmeye bırakın .afiyet olsun :)
21 Şubat 2013 Perşembe
İSLİM KEBABI
Malzemeler
Etiketler:
Ana yemekler,
Et Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder