- 4 adet orta boy patates
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 dolu çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- isterseniz maydanoz ( biz koymadık)
- Yapılışı : çiğ patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın,kuru soğanı yemeklik doğrayın,ayrı kapta yumurtayı çırpın yoğurdu,sıvı yağı ,tuz ve baharatları ekleyin,unu kabartma tozunu ilave ettikten sonra doğranmış olan patatesi ve soğanı ekleyip karıştırın ,yağlanmış dikdörtgen borcama veya küçük fırın tepsisine dökün ,önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25,30 dakika pişirin,pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.afiyet olsun :)
- not :arzu ederseniz fırına vermeden önce kekin üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz :)
3 Şubat 2013 Pazar
PATATESLİ SOĞANLI KEK
Simgenin yaptığı kek
0 yorum:
Yorum Gönder