RSS

27 Şubat 2013 Çarşamba

ENGİNARLI KABAK SALATASI

www.tips-fb.com

  •  Misafirlerime yaptığım salata çok beğenildi ölçülerimi aynen yaptığım gibi veriyorum  siz ölçülerinizi azaltıp çoğaltabilirsiniz:)
  • Malzemeler
  • 6 adet enginar ( yazın temizlenmiş, dipfrize attığım, enginarların göbek kısmını kullandım )
  • 4 adet kabak
  • 4adet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 su bardağı mayonez sevmiyorsanız 2 yemek kaşığı kadar olabilir
  • zeytin yağı
  • Yapılışı : kabakları rendeleyin 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte ocağa koyup kabak suyunu çekinceye kadar pişirin ( eğer suyu kalırsa süzgece koyup suyunu süzün,enginarları üzerini örtecek kadar su ile birlikte yumuşayana kadar pişirin,küçük küçük doğrayın,yoğurdu mayonezi dövülmüş sarımsak ,çok az tuz ve 4 kaşık zeytin yağı ile birlikte karıştırın ,taze soğanı ve dere otunu ince doğrayın tüm malzemeyi karıştırıp salata tabağına koyup üzerini varsa kırmızı biber maydanoz ve dere otu ile süsleyin salatanız servise hazırdır .afiyet olsun :)

0 yorum: