- Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı in stant maya
- yarım su bardağı zeytin yağı
- yarım su bardağı yoğurt
- 1yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 bardak un ele yapışmayacak şekilde siz unu azaltıp çoğaltabilirsiniz
- iç malzeme için
- 4adet haşlanmış patates
- 1su bardağı kadar lor peyniri veya beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- hamura sürmek için 125 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
- tuz,karabiber,kimyon arzuya kalmış pul biber
- Yapılışı .ılık sütün içine mayayı ve şekeri koyup karıştırın,yoğurdu,yağı tuzu,yumurtayı koyup tekrar karıştırın un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın üzerini örterek mayalanmaya bırakın (ben hamuru gece yoğurdum sabah şekillendirdim ) hamuru unlayarak dikdörtgen açın yarım cm kadar çok ince ve kalın olmasın,içine tereyağını sürün bir tarafını katlayın yine bolca yağ sürün diğer tarafınıda katlayın yağ sürün resimdeki gibi bohça şekline getirin en üstüne de yağ sürüp buzdolabında yağın donması için 10 dakika bekletin ,bu arada iç harcınızı yapın patatesleri rendeleyip peyniri ve ince doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyin,buzdolabından çıkardığınız hamuru unlayarak 40,45 cm açın iç tekrar yağ sürün ve iç malzemeyi yayın bir ucundan kıvırarak rulo yapın hamuru yağlı kağıt üzerine tepsiye alarak simit şeklinde yuvarlayın dilimleyerek 15 dakika mayalanmaya bırakın üzerine yumurta sarısı sürün varsa çörek otu serpin 200 derecede pişirin çöreğiniz kızarmaya başlayınca içini pişmesi için fırın ayarını170 dereceye düşürün.pişen çöreği ılınınca dilim yerlerinden keserek servis yapın .afiyet olsun:)
23 Şubat 2013 Cumartesi
GÜNEŞ ÇÖREK
Etiketler:
Börekler,
hamur işleri.,
Poğaçalar
0 yorum:
Yorum Gönder