- Malzemeler
- 1 kg süt
- 10 adet incir ( 5 dakika kadar kaynatılacak )
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin (donuk )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 o adet kakaolu bisküvi
- Karamel için
- 2 yemek kaşığı şeker
- 10 adet bütün ceviz içi
- Yapılışı : bir kabın içinde un,şeker,nişasta biraz süt ilave edilerek pürüzsüz hale getirilir,yumurta sarısı ve kalan süt ilave edilerek kaynatılır.ayrı yerde ufalanmış bisküvi tepsiye yayılır,incirlerin içine bütün ceviz konularak kapatılır,pişen muhallebi tepsinin içindeki bisküvinin üzerine dikkatlice dökülür.incirler muhallebinin üzerine yerleştirilir.karamel için ,bir kabın içinde şeker eritilir rengi sararınca ocaktan alınır ve kaşık ile muhallebinin incirsiz olan boşluklara dökülür, buzdolabına konur ( aceleniz yok ise bir gece buzdolabında bekletin )servis zamanı incirler ortada kalarak dilimleyerek servis yapın.afiyet olsun :)
13 Şubat 2013 Çarşamba
KARAMELLİ İNCİR TATLISI
Ferda uğur dan gelen harika bir sütlü tatlı :)
2 yorum:
nefis bir tatlı olmuş ben karameli pek sevmiyorum ama incire bayılırım
çok karemel ağırlığı yok ,gerçekten çok hafif....
Yorum Gönder