- 6,7 adet orta boy patates
- 350 gr kıyma
- 400 gr mantar
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 kaşık salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- sosu için
- 2 bardak süt
- 1 yemek kaşığı kaşık tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- tuz karabiber
- Yapılışı : soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağ ile birlikte sarartın kıymayı ekleyin suyunu çekince salçayı ilave edin bir iki çevirip ,mantarları iri doğrayıp ekleyin bir iki dakika kavurup tuzunu karabiberini katıp ocağı söndürün .patatesleri halka doğrayın yarısını yağlanmış tepsiye dizin, hazırladığınız mantarlı kıymanın yarısını patateslerin üzerine döşeyin kalan patatesleri dizip üzerine 2 çay bardağı su ilave edip tepsiyi folyoyla kapatıp 200 derecede 40,45 dakika pişirin bu arada baş emel sosu yapın tereyağında unu sarartmadan kavurun sütü ekleyin tuz ve karabiberini koyup 2 dakika kadar pişirip ocaktan alın .pişen patateslerin üzerine yayın 10 dakika kadar fırına verin , fırından çıkarıp kaşar rendeleyin tekrar fırına verip kaşarların erimesi ve üzerinin kızarmasını sağlayın,dilimleyerek servis yapın .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder