- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- aldığı kadar un
- açmak için nişasta
- 200 gr tereyağı (üzerini yağlamak için)
- şerbeti için :2,5 su bardağı şeker,2 su bardağı su,1 dilim limonu kaynatın
- muhallebisi için :2 su bardağı süt,3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta,1 çay bardağı şeker( muhallebi gibi pişirin)
- Yapılışı : tüm malzemeyi aldığı kadar un ile yoğurun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın kenara çekin iç muhallebisini pişirin,hamurdan eşit 14 parça beze yapın ( 7 adet alta ,7 adeti üste )
- bezeleri nescafe tabağı büyüklüğünde nişasta ile açın ,7 bezeyi üst üste koyun 35 ,40 cm büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye serin iç muhallebiyi yufkanın üzerine yayın ,diğer yufkayı da açıp üzerine serin kare kesip eritilmiş tereyağıyla yağlayın 180,200 derecede pişirin şerbetini verin ( şerbet soğuk, tatlı ılık )olacak üzerine pudra şekeri serperek servis yapın .afiyet olsun : )
28 Şubat 2013 Perşembe
LAZ BÖREĞİ
Malzemeler
Etiketler:
;-salatallar+,
TATLILAR
0 yorum:
Yorum Gönder