Sevgi kılınç dan gelen tarif :)
- Malzemeler ( kişi sayısı ve kalabalığa göre göz kararıyla arttırıp azaltabilirsiniz )
- 4 ,5 adet orta boy kereviz
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1su bardağı bezelye
- sosu için
- 2 tatlı kaşığı un
- yarım limon suyu
- 1 çay bardağından eksik zeytinyağı
- 1 adet portakal suyu
- 1bardak su
- tuz
- Yapılışı :Kerevizleri soyun,yıkayın 1,5 parmak kalınlığında dilimleyin düdüklü tencerenin dibine yerleştirin,içine dolduracağınız malzemeleri havucu ve patatesi küp küp doğrayın bezelyeyi ekleyin, kerevizin yeşil yapraklarını düdüklü tencerenin üste konulan buhar kabına doldurun ( buhar kabınız yoksa ayrı kaynatın ) alttaki kerevizlerin üzerine yaptığınız sosu dökün,2 tatlı kaşığı un, su yağ portakal ve limon suyu ile karıştırın tuz ekleyip kerevizlerin üzerine dökün düdüklüyü kapatıp 5,6 dakika kaynatın,servis tabağına önce kerevizleri içine garnitürleri koyup suyunu da garnitürlerin üzerine dökün kereviz yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder