- Malzemeler
- 4 adet yufka
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- tuz,karabiber,kimyon,kuru nane,kekik(istediğiniz kadar )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı su
- yufkayı yağlamak için sııyağ
- üzeri için: (1 çay bardağı süt,2 adet yumurta karıştırılıp çırpılacak)
- galeta unu
- Yapılışı : küçük doğranmış soğan sıvı yağda kristalleşinceye kadar kavrulur kıyma eklenir kıyma suyunu çekince salçalar ve baharatlar ilave edilir bir iki çevrilir bulgur ve sıcak su konulur bir dakika kadar pişirilir ocaktan alınır içine ceviz ve ince kıyılmış maydanoz konularak ılınmaya bırakılır. yufka açılır içine sıvı yağ sürülür üzerine ikinci yufka konulur çok az sıvı yağ serpiştirilir yufka önce dörde sonra her bir parça üçe bölünür geniş kenarına bolca iç harç konulur yanları kapatılarak sigara böreği gibi rulo sarılır.ayrı yerde yumurta ve süt çırpılır börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serili olan tepsiye sıralanır 180 derecede pişirilir sıcak servis yapılır.afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder