RSS

16 Şubat 2013 Cumartesi

JÖLELİ İRMİK TATLISI

www.tips-fb.com
Malzemeler

  • 1kg süt
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 paket elmalı kivili Dr. Otker jel
  • 1 paket vişneli Dr. Otker jel
  • Yapılışı :  Öncelikle,jöleleri ayrı kaplar içinde üzerindeki tarife göre yapın, karıştırın bir kalıbı su ile ıslatın önce yeşil renkli olan kivili elmalı jöleyi kalıba dökün oda sıcaklığında donmasını bekleyin ,bu arada muhallebiyi yapın,sütü irmiği ve şekeri koyup göz göz oluncaya kadar kaynatın indirmeye yakın vanilyayı ekleyin ocağı söndürün soğutun.jölenin üzerine dikkatlice jöleyi çatlatmadan kaşık kaşık döküp yavaşça  yayın elinizi ıslatarak düzeltebilirsiniz,diğer ılınmış olan vişneli jöleyi muhallebinin üzerine dökün aceleniz yok ise buzdolabına kaldırın donmasını bekleyin (,benim acelem vardı ben önce buzluğa koydum  sonra buzdolabına kaldırdım ) donunca dilimleyerek servis yapın .afiyet olsun:)

0 yorum: