- Malzemeler
- 3 yumurta
- yarım su bardağı şeker (tatlı sevmıyorsanız bıraz daha azaltabılırsınız)
- 80 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı ( donuk)
- yarım su bardağı un
- Yapılışı : Öncelikle fırınızı 220 dereceye kurun. çikolatayı ve tereyağı nı bir kapta, kısık ateşte eritin ve ateşten alın.eriyen çikolata ve tereyağın içine elenmiş unu ilave edip iyice kaşıkla karıştırın (unun elenmesi suflenın kabarması için önemlidir)diğer tarafta yumurtayı ve şekeri beyazlanana kadar mıkserle çırpın.karıştırdığınız çikolatayı ekleyip tekrar karıştırın,fırına dayanıklı sufle kaplarını veya varsa güveç kaplarını yağlayın,sufleyi paylaştırın ( verdiğim tariften 6 adet cam sufle kabından çıkıyor,4 adet güveç kabından çıkıyor) sıcak fırına verin., 7,8 dakika kadar tutup fırından çıkarın, sıcak servis yapın, içinden çikolatanın aktığını göreceksiniz.afiyet olsun :)
- not : suflenin akışkan olması için pişmesi çok önemlidir, sufleyi fırında çok tutmayın. benim ki turbo fırında tam 8 dakikada oldu 7 dakikada da pişiren var.
7 Şubat 2013 Perşembe
SUFLE
Harika bir tat.baska sufle tarıflerını aramayın derim :) içindeki çikolatnın akısı muhtesem ve yapılması cok pratik
0 yorum:
Yorum Gönder