- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet küçük havuç
- yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- 3 bardak sıcak su
- bir tutam dereotu ,yoksa maydanoz
- tuz
- Yapılışı : pirincin nişastalı suyu çıksın diye bol su ile yıkanır, ılık suda tuz ilavesiyle 15 ,20 dakika kadar bekletilir, tereyağı tencereye konulur süzülen pirinç kavrulur rendelenmiş havuç ve nohut eklenir suyu tuzu,ilave edilir kısık ateşte kaynamaya bırakılır ,pilav suyunu çekince ocak söndürülür 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır,kırılmış ceviz ve ince kıyılmış dereotu eklenerek servis yapılır.afiyet olsun :)
9 Şubat 2013 Cumartesi
GÖKÇESU PİLAVI
Malzemeler
0 yorum:
Yorum Gönder